Úszásoktatás és edzés/ Szinkronúszás

Debrecen és Eger

4-99 éves korig!

Angol nyelvű oktatás is!

Kis létszámú (max. 5 fő) csoportok!

Kicsiknek, Nagyoknak és Felnőtteknek!

Kezdőknek és Haladóknak!

Magánóra lehetőség!
Ideje megtanulni magabiztosan úszni!

A megfelelő úszótudás jól jön nyaraláskor, kiránduláskor, sőt akár a vizsgán vagy osztályzáskor is, hogy akkor se legyen gond!

Helyszinek és árak:

 • Debrecen
 • Kazinczy F. Ált. Isk.(Db., Margit tér 19.)

Úszásoktatás, Edzés

 • Szombat:

 • Gyerek

  10:00-11:00

  11:00-12:00

  2000 Ft (1 óra)
 • Felnőtt 12:00-13:00

  2500 Ft (1 óra)
 • (a belépő árát tartalmazza!)

Szinkronúszás

 • Szombat:

 • 11:30-13:00

 • 2.300 Ft (1,5 óra)

  (a belépő árát tartalmazza!)
 • Eger
 • Sportuszoda (Eger, Frank Tivadar u. 5.)

Úszásoktatás, Edzés

 • 3 fős (Gyermek)

  Hétfőtől péntekig: 16:00-20:00

 • Gyermek: 2500 Ft/alkalom

  (a belépő árát NEM tartalmazza!)

Csoportos

5-10 fő (Gyermek, Felnőtt)

 • Szerda: 16:30

  Vasárnap: 12:00


 • Gyermek: 6.000 Ft/ hó (heti 1 óra)

  Gyermek: 10.000 Ft/ hó (heti 2 óra)

  Felnőtt: 2500 Ft/ alkalom

  (a belépő árát NEM tartalmazza!)

Magamról

Több, mint 15 éve foglalkozom úszásoktatással. Debrecenben tanultam meg úszni az ottani egyik legnagyobb úszásoktatójánál, Nádházi Sándornál. Az ő inspirálására lettem én is oktató, majd edző. Az edzői oklevelemet a Budapesti Semmelweis Egyetemen (TF) szereztem. Több egyesület munkájában is besegítettem, és a mai napig is besegítek, mind az oktatás, mind az edzés terén is. Mind a mellett, egyénre szabott kis létszámú (max. 5 fő) csoportos, vagy egyéni foglalkozásokat is tartok. Fontos számomra, hogy minél több ember (gyerek és felnőtt is) tanuljon meg magabiztosan JÓL úszni!

3-5 éves korig leginkább vízhez szoktatást tartok (persze ez gyerekfüggő). 5-14 éves korig általában fél év, év alatt el sajátítható a 4 úszásnem (ez is gyermek függő, és hogy milyen rendszeresen jár a tanfolyamra). 14-20 éves korig általában egy fél év szükséges az úszásnemek megtanulására (ez is egyénfüggő). 20 év felett körülbelül 10-20 alakalom elegendő (természetesen ez is egyénfüggő).

Az úszásoktatás célja kettős:

Az egyik: a tanulás folyamatában egy olyan mozgás elsajátítása, amely nélkülözhetetlen az ember számára. Mai világunkban elképzelhetetlen, hogy valaki ne tudjon úszni. Amikor a családok víz mellé mennek üdülni, akkor az úszni tudás életet menthet.

A másik: egy olyan kivételes környezetben történő mozgásról van szó, amelyben speciálisan hat a gravitáció, és sérülésmentesen mozgatható az összes izomcsoport.

Tehát az óvodásnak, a mozgás koordináció fejlesztésében, az iskolásnak keringés és vitál kapacitás kialakulásában, az idős korúaknak az izületi bántalmak és gerincmeszesedés ellen javallott. Kondícionáló úszásra is van lehetőség, amelyben a négy úszásnem elsajátításával foglakozunk. Ebben az esetben ez kifejezetten asztmásoknak javasolt. Az oktatás természetesen, korosztályonként más és más módszertani és időbeni feladat, mert az életkori sajátosságnak megfelelően a kicsiknél a foglalkozás játékosabb, az idősebbeknél pedig koncentráltabb. Ennek megfelelően, mint az iskolában a tanóra, az oktatás itt is 45-55 perces. A kicsiknél az oktatás végén játék.

Szinkronúszás

A sportágat többen úgy ismerik, mint “vizibalett” vagy “műúszás”. A szinkronúszás jellemzően női sportág, de férfiak is részt vehetnek bemutatókon illetve házi bajnokságokon. Egy, kettő vagy nyolc lány-fiú zenére egyszerre mozog a vízben. Gyakorlatuk közben karral vagy lábbal dolgoznak, alakzatokat és akrobatikus elemeket is bemutatnak. A szinkronúszás pontozásos sportág. A versenyen a lányok-fiúk egyforma dresszben úsznak, hajukat kontyba tűzik, és zselatinnal rögzítik. A harmonikus és könnyed mozgáshoz a szinkronúszóknak erőre és hajlékonyságra egyaránt szükségük van.

Egyéb érdekességek: A látványos dresszeket színes és fényes anyagból varratják, és flitterekkel díszítik a lányok-fiúk. A szinkronúszók orrcsipeszt használnak, hogy ne menjen az orrukba a víz, amikor fejjel lefelé dolgoznak. A zenét a lányok-fiúk a víz alatt is hallják víz alatti hangszóró segítségével. A zene minden ütemére számolnak a lányok-fiúk, így hozzák “szinkronba” a mozgásukat. A versenykűrökhöz a szinkronúszók gyakran használnak filmzenéket vagy tánczenéket, mert ütemesek és kifejező a dallamuk, ezért könnyebb azokra dolgozni. A versenyzők a kűrruhához illő sminket viselnek: rúzs, szemceruza, szemhéjfesték, melyet szemhéjpúderrel tesznek még tartósabbá. De az igazi tartósság titka, hogy a vízből kijövet nem szabad elkenni a festéket.

Elérhetőség

Oktató, Edző: Wanda Pál
Telefon: 06 (30) 866-38-80
E-mail:wandkse@gmail.com

Legyen Célunk az egészség!

Mindenkit szeretettel várunk!